torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Analytikernas nya syn på Fingerprint

Publicerad: 19 januari 2017, 09:25

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Pareto Securities och SEB står kvar med sina köprekommendationer för Fingerprint Cards-aktien inför bolagets rapport för det fjärde kvartalet. Det framgår av en analys och ett marknadsbrev.


Nyhetsbyrån Direkt


SEB har emellertid sänkt riktkursen till 82 kr (85) och hänvisar till en något svagare dollar.

Pareto Securities, som upprepar sin riktkurs på 90 kr för aktien, skriver om det begränsade förtroendet för Fingerprint Cards intäktsprognos för 2017:

”Efter att konsensus har reviderat ned sina förväntningar på 2017 betydligt efter kapitalmarknadsdagen förra året, tror vi att det borde finnas en potential att överträffa konsensusestimaten 2017.”

Enligt SME Direkt ligger analytikernas snittestimat för Fingerprints intäkter 2017 på 7,7 miljarder kr, vilket är nästan 10 procent under mittpunkten i bolagets egen prognos om en försäljning på 7,5-9,5 miljarder kr 2017.

I samband med bokslutsrapporten kommer huvudfokus att ligga kring Fingerprints eventuella uppdatering av prognosen för 2017, menar Pareto.

SEB lyfter också fram kommentarer om de nya marknadssegmenten som intressant, eftersom Fingerprint för närvarande påverkas av de negativa effekterna av uppbyggda lager.

”För att aktien ska återhämta sig på kort sikt behöver vi mer positiva nyheter kring framtida intäktsströmmar, eftersom lagernivåerna kommer att kvarstå in i första kvartalet”, skriver SEB.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera