måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Analytikern: Börsen ska upp på lite längre sikt

Publicerad: 24 augusti 2016, 08:06

På lite längre sikt är grundscenariot för börsen positivt. Men risken finns att vi först får en kortsiktigt svag utveckling. Det menar Carnegies tekniska analytiker Johnny Torssell.


I en kommentar på Carnegies sajt konstaterar Torssell att Stockholmsbörsens OMXS30 sedan förra våren rört sig mer eller mindre sidledes i ett spann mellan 1245 och 1430. Efter sommarens uppgång handlas nu börsen på indexnivå 1415 och frågan är vilken riktning som nu kommer att gälla.

Utifrån teknisk analys menar Torssell att om index tydligt passerar 1430 så är det en signal om en upptrendsfas. Omvänt så gäller att om indexnivån 1245 underskrids så skulle det vara en signal på att en nedtrendsfas fortfarande råder. Men Torssell är positivt inställd.

”Jag tror att börsen ska upp på lite längre sikt. Under de senaste sju-åtta månaderna har vi nämligen haft mycket liten spridning i stängningskurserna, det vill säga en volatilitetssammandragning – en period av mycket låg volatilitet. Och sådana volatilitetssammandragningar har historiskt avlöst av perioder av högre volatilitet – och kraftiga kursrörelser”, skriver han.

Samtidigt finns risker i det korta perspektivet. Hösten brukar vara stökig på börsen vilket kan göra att vi först får en svag utveckling innan en signal om en uppåttrend ges, konstaterar Johnny Torssell.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera