torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Analyschefen: Börsen har mer att ge

Publicerad: 7 juni 2023, 10:00

Foto: Julia Nikhinson/AP Photo/TT

Amerikanska flaggskeppsindexet S&P 500 har mer att ge, trots årets kursrally på 12 procent, enligt investeringsrådgivaren Evercore. Bolaget tror att indexet kommer att nå deras nya högre riktkurs i början av juli.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Många bedömare har varnat för att årets kursrally på strax över 12 procent för S&P 500-indexet enbart beror på ett fåtal stora teknikbolag och bränslet till uppgången därför kan vara på väg att ta slut.

Samtidigt finns det börsexperter som tror att det finns utrymme för ytterligare kurslyft, bland annat hos investeringsrådgivaren Evercore, rapporterar finanskanalen CNBC.

Evercores analyschef Julian Emanuel säger i en intervju med CNBC att bolaget nyligen höjde riktkursen för S&P 500 till indexnivån 4 450 från tidigare 4 150. Det motsvarar en uppsida på omkring 4 procent från indexets stängningskurs på tisdagen runt 4 284.

Han tillägger att Evercore tror att S&P 500 når bolagets högre riktkurs i början av juli. Det finns tre faktorer som talar för fortsätta kursuppgångar, enligt Julian Emanuel.

Enligt analyschefen håller stimulanscheckerna som amerikanerna mottog under pandemin fortfarande upp konsumtionen medan börsbolagen överträffat analytikernas resultatförväntningar.

Den tredje drivkraften är AI-trenden på marknaden, som enligt Julian Emanuel gett börsen ett ”momentum” som påminner om it-rallyt i slutet av 1990-talet.

”Momentumet breddades förra veckan till det större S&P 500-indexet och, viktigast av allt, småbolagsindexet Russell 2000. Denna breddning är mycket positiv och ser ut att fortsätta”, uppger han i en analys som finanskanalen tagit del av.

Samtidigt uppger förvaltaren Brian Stutland på Equity Armor Investments i en analys att han ”normalt sett” hade varit nervös med tanke på en handfull aktier ensamt dragit upp S&P 500-indexet i år. Nu sjunker dock volatilitetsmätaren VIX, vilket förvaltaren uppfattar som positivt.

Om börsen var på väg mot en björnmarknad till följd av en lågkonjunktur eller av något annat skäl skulle VIX-indexet börjat stiga vid det här laget, skriver Brian Stutland, enligt CNBC.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera