tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Amundi: Därför kan vi få se ett rally på börsen

Publicerad: 28 oktober 2015, 14:32

Foto: Istockphoto

Mycket talar för att den senaste tidens turbulens på världens börser snart kan vara över. I bästa fall kan vi då få se ett rally, skriver den franska finansjätten Amundi i ett nyhetsbrev.


Den senaste tidens börsturbulens markerar på sätt och vis slutet på en osedvanligt lång marknadscykel som startade 2009 efter finanskrisen. Det är högst troligt att de nuvarande nedgångarna bara är tillfälliga, samt att de är av ungefär samma karaktär som den nedgång vi såg under 2011, menar Amundi Asset Management i en färsk marknadsrapport.

Det här resonemanget är giltigt under vissa förutsättningar, enligt experter från franska finansjätten Amundi Asset Management.

Den första förutsättningen är att Kina klarar av att hantera inbromsningen i ekonomin, den andra att det inte blir någon recession i USA inom den närmaste framtiden.

Den fortgående urvattningen av tillväxtmarknaderna gör det omotiverat att ta högre risk där ännu på länge. Amundi tror mer på växande konsumtion på de utvecklade marknaderna, framför allt i USA. En tilltagande konsumtion i de utvecklade länderna skulle väcka hopp om ökad tillväxt. Först då vinsterna återvänder går det att tala om en ny marknadscykel.

USA har inte befunnit sig i takt med övriga världen, vilket har lett till den starka amerikanska dollarn. Den har i sin tur varit besvärande för Kina. När landet annonserade den förändrade växelkursen i augusti blev det breda nedgångar på världens börser.

Men Amundi tror att turbulensen är temporär. När det blir uppenbart att tillväxten är här för att stanna kan vi få se rallyn på börserna.

”De moln som just nu skymmer 2016 års skyar kommer att blåsa bort”, skriver Amundi i marknadskommentaren.

Men ännu så länge återstår många frågetecken, och det kan uppstå många hack i vägen.

Av: Amundi Asset Management

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera