lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Amerikanska proffsens sex heta aktietips

Publicerad: 7 april 2015, 10:54

Foto: Jin Lee

CNN Money har frågat experter med inriktning mot teknologi- och konsumentaktier om deras bästa tips för aprilbörsen. Här är sex bolag som pekas ut som högintressanta.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Netflix är världsledande inom video-on-demand och tillväxten är fortsatt mycket stark. Bara de senast kvartalet har antalet prenumeranter ökat med mer än 4 miljoner till 61,44 miljoner runt om i världen. Fundamentala faktorer är starkare än någonsin, enligt en expert som även konstaterar att aktien handlas en bra bit under tidigare kurstoppar.

Resebokningssajten Priceline har haft en negativ kursutveckling på börsen det senaste året, vilket till stor del beror på oro för hur eurons försvagning påverkar affärerna. Men eftersom tillväxten i bolaget håller i sig kan nuvarande svacka visa sig vara ett utmärkt köptillfälle. P/E-talet kring 20 är något högre än snittet på börsen, men anses ändå vara attraktivt för ett lönsamt tillväxtbolag.

Sportklädesmärket Under Armour startade som ett nischmärke men har vuxit till att bli en av de största aktörerna i USA. Nu satsar bolaget på den globala marknaden och på att bredda sortimentet för att locka kvinnor och fler typer av sportutövare. Om satsningen lyckas kan aktien klättra vidare från nuvarande nivåer.

Zillow Group, som är en bostadsannonstjänst på nätet, växer både med förvärv och avtal med allt fler fastighetsmäklare. Aktien har handlats på relativt låga nivåer så här långt i år. En bedömare menar att det skapar ett perfekt läge för en tålmodig långsiktig investerare att gå in i bolaget.

Sökjätten Google behöver ingen närmare presentation. Aktiekursen har inte hängt med i senaste årets börsrally, utan handlas lägre än för ett år sedan. Investerarnas pessimism kan förklaras av att konkurrenten Facebook utgör ett allt större hot mot videoannonsaffären och oro för att webbläsaren Safari tappar sin marknadsledande position. Det skapar möjligheter för investerare att köpa kvalitet till ett bra pris, menar en expert.

Med hjälp av Tobemoguls annonsbörs kan företag köpa utrymme på videosajter som Youtube, Vimeo och Dailymotion. Att marknaden växer kraftigt märks i bokslutet. Intäkterna steg med nästan 100 procent förra året. Grundarna av bolaget är storägare och bör göra allt de kan för att boosta aktiekursen, enligt en analytiker.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera