måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Amerikanska justitiedepartementet utreder Musk

Publicerad: 19 september 2018, 04:54

Foto: Evan Vucci /AP-TT

Det amerikanska justitiedepartementet utreder Teslas vd Elon Musk efter uttalandet på Twitter i augusti där han sade sig överväga att ta elbilstillverkaren från börsen och att finansieringen för detta var säkrad.


Nyhetsbyrån Direkt


Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i ärendet. Enligt nyhetsbyråns källor är utredningen i ett tidigt skede.

Elon Musk uppgav i den uppmärksammade tweeten att den utköpskurs han funderat på var 420 dollar. Samma dag rusade Tesla till som högst 387 dollar. Omkring en vecka senare sade Musk att uttalandet skedde efter samtal med Saudiarabiens investeringsfond. Sedan dess har det framkommit att den finansiering som Elon Musk sade sig ha säkrat för att privatisera Tesla på långa vägar inte var klar och senare i augusti meddelade Musk att elbilstillverkaren skulle förbli ett börsnoterat bolag.

I ett uttalande på tisdagskvällen meddelade Tesla att bolaget varken har stämts eller begärts att lämna vittnesmål till myndigheterna. Däremot har Tesla fått en förfrågan från justitiedepartementet om att frivilligt lämna ut dokument.

”Vi respekterar justitiedepartementets önskan om att få information om detta och tror att saken bör kunna avklaras snabbt när de granskat informationen de mottagit”, heter det i uttalandet.

Vid stängning hade aktien tappat 3,4 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera