tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Alligator rusar i börsnoteringen

Publicerad: 23 november 2016, 08:38

Foto: istockphoto

Alligator Bioscience rusar upp drygt 19 procent till 38,80 kr under den tidiga och intensiva handeln på onsdagen i samband med bolagets börsnotering på Stockholmsbörsen.


Nyhetsbyrån Direkt


De första avsluten i aktien gjordes till kursen 40,00 kr. Priset i introduktionserbjudandet låg på 32,50 kr. Drygt 3 000 avslut hade gjorts i aktien efter 20 minuters handel.

Bolaget är verksamma inom tidig forskning inom immunterapi för behandling av cancer, vilket för tillfället är ett av de hetaste områdena inom läkemedelssektorn.

Den längst framskridna läkemedelskandidaten hos Alligator Bioscience är ADC-1013 för behandling av cancer. Projektet befinner sig för närvarande i fas 1-studier och är utlicensierat till Janssen Biotech, en del av Johnson & Johnson koncernen.

ADC-1013 tillhör läkemedelsklassen CD40 och är så kallad ”first in class”, vilket innebär att det är ett område där det ännu så länge inte finns några godkända läkemedel. Till skillnad från läkemedelsklasserna PD-L1 och PD-1 är det färre kända studier inom CD40.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera