lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Aktierna som stigit mest i rallyt

Publicerad: 11 november 2020, 12:00

Foto: Shutterstock

Den senaste veckans börsrally har fått en rad aktier att rusa rejält. Här är listan på de aktier på Stockholmsbörsen som gått starkast den senaste veckan.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Bidenseger och framgång för Pfizers covid-19-vaccin har fått världens börser att stiga brant den senaste veckan. Stockholmsbörsen breda OMXSPI-index är på onsdagsförmiddagen 4 procent högre än för en vecka sedan. Men en rad aktier har rusat betydligt mer än så.

Forskningsbolaget Calliditas toppar listan med en uppgång på 39,3 procent på en vecka. Här har varken Biden eller covid inverkat. I stället är det beskedet att forskningsbolaget nått sitt primärmål en del av en fas 3-studie med läkemedelskandidaten Nefecon vid behandling av njursjukdomen Iga-nefropati.

På listan hittar vi också hotellfastighetsbolaget Pandox (+39,1 procent) som tillsammans med Scandic Hotels (+27,9 procent) fick en ordentlig skjuts efter måndagens vaccinbesked. Ett vaccin skulle förstås gynna hotellbranschen.

SAS skulle förstås också gynnas av ett fungerande vaccin. Aktien har stigit 26,3 procent på en vecka men här har också situationen i krisande konkurrenten Norwegian hjälpt till att lyfta aktien.

Gymkedjan Actic har lyft 21,2 procent och även här har drömmen om ett vaccin i närtid hjälpt till att elda på kursen.

Electrolux Professional som levererar utrustning till bland annat restauranger har stigit 16,6 procent. H&M har samtidigt lyft 15,7 procent i hopp om att folk ska återvända till butikerna.

Tabell: De 20 aktier på Stockholmsbörsen som gått bäst den senaste veckan.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Not: Statistiken baseras på kurser från halvelvatiden på onsdagsförmiddagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera