fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Aktierna som analytikerna stämplar med köp

Publicerad: 6 oktober 2015, 13:40

Foto: Istockphoto

Analyshusen pekar ut en lång rad aktier som köpvärda i färska uppdateringar.


Nyhetsbyrån Direkt


Marknaden har prisat in för mycket osäkerhet rörande nya regleringar (Basel 4) och omotiverat stora nedgångar för bankaktier ger köpläge. Det anser Carnegie i en sektorsanals daterad den 6 oktober. Analyshuset har haft en neutral hållning till banksektorn sedan mars i år.

Nu höjer dock Carnegie rekommendationen för Nordea och Swedbank till köp, båda från neutral. Riktkursen på Nordea ligger kvar på 110 kronor medan Swedbanks riktkurs justeras upp 5 kronor till 215 kronor.

SEB är fortsatt Carnegies toppval inom sektorn med en köprekommendation och riktkurs på 120 kronor.

DNB Markets återupptar bevakning av Tele2 med rekommendationen köp. Riktkursen är 90 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 87 kronor. Det skriver Bloomberg News.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Boliden till köp från tidigare behåll. Riktkursen är 154 kronor. Det framgår av en analys.

Carnegie inleder bevakning av specialpappersbolaget Munksjö med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 10:40 euro. Det framgår av en analys.

Kepler Chevreux lägger SEB till sin lista över mest föredragna aktier inom banksektorn. Det framgår av Bloomberg. Sedan tidigare har Kepler Chevreux en köprekommendation för SEB, med riktkursen 135 kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för Nexstim till 9,3 euro från tidigare 8,2 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 29 september.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera