fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Aktiechefen: Sannolikt ett björnmarknadsrally

Publicerad: 18 oktober 2022, 05:08

De närmaste veckorna kommer rapporterna vara i centrum. Men turbulensen på världens finansmarknader lär fortsätta och det troliga är att vi nu ser ett ”björnmarknadsrally”, menar Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg.


I ett veckobrev konstaterar Hedberg att de inledande delårsrapporterna fått ett positivt mottagande. Men det kommer att vara stora skillnader och framtidsutsikterna kommer att vara ovanligt grumliga.

– Vissa bolag har redan märkt av en kraftig nedgång i efterfrågan och intäkter medan andra bolag haft ett betydligt bättre kvartal. Konsumentinriktade bolag kommer vara överrepresenterade i den förstnämnda kategorin och de större industribolagen hör till den senare. Det gemensamma är dock att prognoserna framåt är mer osäkra, visibiliteten är betydligt sämre för företagen än vad den är i normala fall, säger Karl Hedberg.

Men Hedberg noterar att svängningarna på börsen just nu är stora. Till exempel svängde OMXS30 i torsdags mellan en nedgång på 1,8 procent och en uppgång på 1,7 procent.

– Den kraftiga vändningen vi såg på börsen i torsdags gav hopp om att vi skulle kunna få en lite längre rörelse uppåt under de närmaste veckorna. Det scenariot tycker jag fortfarande stämmer även om fredagens vändning nedåt igen tyder på en större osäkerhet i marknaden än vanligt. Får vi en fortsättning på rörelsen uppåt så tror jag det med stor sannolikhet kommer vara ett björnmarknadsrally, det vill säga att den kommer följas av nya nedgångar och test av årslägsta nivåer på nytt, säger Karl Hedberg.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera