torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

AFV: Köp G5 och IAR Systems

Publicerad: 15 november 2021, 06:57

Foto: Shutterstock

Affärsvärlden rekommenderar köp av mobilspelbolaget G5 Entertainment och programvarubolaget IAR Systems.


Nyhetsbyrån Direkt


G5 har enligt Affärsvärlden ökat marginalerna det senaste året på ett imponerande sätt och ytterligare förbättringar verkar ligga i korten. Får G5 även fart på tillväxten lär aktien bli bra, menar tidningen.

”Efter ett år med lite tuffare jämförelsetal räknar vi med att bolaget växer 10 procent kommande år. Använder vi en värdering på 12 gånger rörelseresultatet (EV/ebit) finns en uppsida på 30 procent på några års sikt. Det räcker för ett köpråd för den som kan leva med det något höga risknivån i aktien”, heter det i en analys publicerad på söndagen.

IAR Systems aktie är ned drygt 30 procent i år och värderas nu ganska attraktivt för att vara IAR, konstaterar Affärsvärlden och lyfter fram att bolaget historiskt har handlats till EV/ebit-multiplar långt över 20x, men nu ligger EV/ebit på rullande 12 månader kring 18,3x.

”Lönsamhetsmässigt räknar vi med modesta förbättringar för att slutligen nå en rörelsemarginal om 25 procent 2023. Det är inte alls omöjligt, rörelsemarginalen låg över 26 procent så sent som 2019. Om vi applicerar en EV/ebit-multipel på 15x får vi en hygglig uppsida på 33 procent”, skriver Affärsvärlden.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera