fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Affärsvärlden: Tre aktier att köpa och en att vänta med

Publicerad: 1 mars 2018, 07:09

Foto: istockphoto

Köp hotellföretaget Rezidor, IT-säljaren Dustin och danska IC Group, men vänta med bostadsutvecklaren JM. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.


Nyhetsbyrån Direkt


Rezidor har länge varit billigt eftersom bolaget alltid dragits med olika problem. Men ny vd och huvudägare kan innebära ändring på detta, enligt tidningen.

Affärsvärlden ser ett bra läge för bottenfiske och riktkursen på ett års sikt sätts till 33,80 kr, att jämföra med dagens 24 kr. Rekommendationen är köp.

Dustin har lanserat en ambitiös plan för de kommande åren och aktiemarknaden verkar inte ha tagit till sig hela förbättringspotentialen. Dustin är ett kvalitetsbolag vilket också syns i värderingen, men när bolaget sakta förbättrar sin lönsamhet finns det fortsatt potential – 95 kr går att motivera på sikt, enligt Affärsvärlden som rekommenderar köp.

IC Group har gått knackigt och kursen likaså. Tappet beror enligt Affärsvärlden på svagare försäljning i ett allt svagare klädhandelsklimat. Men avknoppningar kan förbättra läget och det är inga extrema multiplar på vinsterna i nuvarande klimat. Aktien får upprepat köpråd med 200 danska kronor som riktkurs på ett år.

Bostadsutvecklaren JM har rasat i takt med oron över bostadsmarknaderna, och kan se aptitlig ut för långsiktiga. Bolagets mycket cykliska verksamhet, med uppenbar motvind på kort sikt, gör att tidningen väljer att stå utanför i ett ettårigt perspektiv. Rådet blir att vänta.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera