PEPTONIC: VALBEREDNINGEN FÖRESLÅR BYTA UT HELA STYRELSEN (NY)

2022-04-07 09:45:07

(Lägger till kommentar från valberedningens ordförande Hans Derninger)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Valberedningen i Peptonic Medical, ett bolag verksamt inom kvinnohälsa, föreslår att styrelsen i bolaget byts ut i sin helhet.

Det framgår av valberedningens förslag till årsstämman den 24 maj 2022.

Förslaget om nyval till styrelsen omfattar Jan Bardell, Susanne Axelsson, Lena Munkhammar och Anders Norling, där valberedningen föreslår att Jan Bardell får axla rollen som styrelseordförande.

Vad är bakgrunden till att ni vill byta ut hela styrelsen?

"Det är en helhetsbedömning som valberedningen har gjort och där har värdeutvecklingen varit väldigt negativ och det har varit en avgörande faktor", säger Hans Derninger till Nyhetsbyrån Direkt.

Kan en helt ny styrelse bli starten till en vändning för bolaget?

"Ja, det hoppas aktieägarna", säger Hans Derninger.

Jan Bardell har tidigare bland annat varit vd för det First North-noterade energiteknikbolaget Climeon och är styrelseordförande i Infranord, ett statligt ägt byggföretag med inriktning på Ban, El, Signal och Tele (BEST-arbeten). Bolaget bildades från Banverket Produktion.

Susanne Axelsson är interim ekonomichef på Sandvik Mining & Construction Tools med erfarenhet från motsvarande roller vid bland annat Powercell och Swedish Match Industries.

Lena Munkhammar är överläkare vid Capio i Stockholm och vid Länssjukhuset Region Gävleborg. Hon har tidigare varit vd för Carema Sjukvård, men efter avslöjandet av den så kallade Carema-skandalen där Socialstyrelsen efter inspektioner 2009 och 2011 pekat på behovet av att utbilda personalen bättre vilket ledde fram till ett vite på 11,6 miljoner kronor 2011. I april 2013 bytte Carema namn till Vardaga, som numera ingår i det börsnoterade mid cap-bolaget Ambea.

Anders Norling är grundare av Nötskäret Konsult och har i tidigare positioner haft ett fokus mot säljområdet med chefsroller i en tillförordnad roll vid Coca-Cola European Partners, samt försäljningschef för Kodaks affärsområde Digital Film Imaging Systems. Han har även varit på Colgate-Palmolive, där han bland annat var General Manager.

Den nuvarande styrelsen bestående av Hans von Celsing, Leni Ekendahl, Marianne Östlund och Anna Tenstam har avböjt omval.

I valberedningen för Peptonic ingår Hans Derninger samt Heli och Mika Kurjanen. Hans Derninger företräder Peptonics största ägare Vidarstiftelsen med ett innehav om knappt 14 procent av rösterna och kapitalet i bolaget. Hans Derninger är tidigare aktieanalytiker på Handelsbanken.

Peptonic Medical, vars aktie är listad på Spotlight med ett börsvärde på något under 0,1 miljarder kronor, har sedan kurstoppen under sensommaren 2019 fört en tynande tillvaro. Aktien är sedan dess ned med närmare 90 procent fram till i dag.


Kursgraf för Peptonic Medical sedan 1 augusti 2019

image

Källa: InfrontDirekt-SE