PEPTONIC Medical AB: Peptonic tecknar distributörsavtal med Windsor Pharmaceuticals

2023-01-24 14:59:40

Avtalet innebär att Windsor kommer sälja Peptonics vaginala självtester VagiVital AL och VagiVital VS under det egna varumärket Amniotest i Centralamerika. Avtalet är exklusivt och sträcker sig över totalt fyra år med möjlighet till förlängning. Windsor grundades 2016 och har bred erfarenhet av att utveckla, distribuera samt skapa subventioneringslösningar för medicintekniska produkter mot förbättrad kvinnohälsa i området.

-          Vi ser mycket fram emot detta partnerskap och möjligheten för kvinnor att nyttja Peptonics vaginala självtester på ytterligare en marknad. Att Winsdor snabbt kan registrera och skapa subventioneringslösningar är en spännande och för oss unik möjlighet som vi tror är starten på ett långsiktigt gynnsamt samarbete, säger Peptonics VD Erik Sundquist.

-          Peptonic Medical har en bred och mycket intressant portfölj med vaginala självtester. Vi är mycket glada över möjligheten att få bygga affären i Centralamerika där vi har mycket lång erfarenhet av det medicinska området kvinnohälsa samt lokal kännedom och erfarenhet kring sjukvårdssystem, säger Winsdor Pharmaceuticals grundare och VD Christian Naumann.

VagiVital VS är ett kliniskt bevisat självtest som med 92 procentig precision diagnostiserar symptom av bakteriell vaginos och vaginala svampinfektioner. Testet genomförs på vaginal vätska och indikerar svaret inom 30 sekunder.

VagiVital AL är ett kliniskt bevisat självtest med 97 procentig precision som skiljer fostervattenläckage från urinläckage. Självtestet utgörs av en binda med en patenterad biofilm på dess yta där ett resultat genom färgskiftning indikeras 15 minuter efter att bindan blivit fuktig. Det enda alternativet till självtest idag är en fullvärdig gynekologisk undersökning.

Peptonic möter fortsatt ett mycket stort intresse från internationella distributörer gällande bolagets patenterade vaginala självtester. Avtalet med Windsor är ett kvitto på att det finns hög efterfrågan på Peptonics produkter och en kvalitetsstämpel för Bolagets medicintekniska lösningar.

Cision