Nationalarenan i Solna

Peab förberedda på en fällande dom

Publicerad 2011-11-04 09:58

Mats Johansson, vice vd på Peab som jobbat inom koncernen sedan 2006, uppger att byggbolaget är redo för allt när det gäller mutåtalet i samband med bygget av nationalarenan i Solna. Inklusive fällande dom.

”Vi har anlitat tre oberoende juristfirmor som tittat på risken för uteslutning vid fällande dom. De har alla funnit att personen måste kunna knytas till det bolag som betett sig oetiskt. Och Erik Paulsson har inte jobbat i Peab sedan mitten på 1990-talet. Visserligen är han storägare, men det finns många andra aktieägare och det finns inget samband mellan bolaget och honom”, säger Mats Johansson.

Men enligt jurister jag pratat med kommer ni att uteslutas från offentliga upphandlingar (se tidigare artikel).

”Då har du pratat med fel jurister. Blir det en fällande dom, så är det såklart tragiskt för Erik. Men det påverkar inte Peab.”

Har den negativa publiciteten gjort att ni tappat kunder?

”Jag tror att vi har fått möjlighet att föra ut budskapet att vi slåss för att vara rena. På det ytliga planet kan många peka på oss, men när man sätter sig in i detta ser man att vi haft en konsekvent linje – vi avskedar folk.”

Var exakt går er gräns?

”En tumregel är att en kund, alltså anställd inom offentlig sektor, får bjudas på middag för max 300 spänn per person. Men det finns vissa kunder som inte vill bjudas. Där måste vi för egen hand sondera terrängen och det är ett viktigt inslag i våra ledarutbildningar.”

Uppenbarligen gör Peab-anställda ändå fel. Vad beror det på?

”Etikfrågorna har vi jobbat med väldigt hårt och har en stenhård linje, att vi ska vara ett vitt företag i en vit bransch. Det finns alltid personer som kommer tänja på gränser – men de har ingen framtid hos oss. Så fort vi upptäcker något agerar vi, med avskedning och polisanmälan. Vi har en nolltolerans.”

Finns det ett inneboende systemfel inom branschen?

”Det finns en konkurrenssituation i branschen, helt klart. Som en Peab-anställd i muthärvan i Göteborg sa ’att alla gjorde så’. Hos oss spelar det ingen roll, inga pengar i världen är värda det.”

Är inte problemet själva kulturen bland vissa av era anställda?

”Attityden har förändrats på bara 4-5 år, det som var okej då är inte längre det i dag. Och ännu längre tillbaka så fanns det mycket mer alkohol och utsvävningar, men sådant är det slut på.”