Aktier Pareto Securities tar i en färsk rapport, Selected Small Caps, upp de åtta small cap-bolag som banken föredrar på den svenska aktiemarknaden.

De åtta bolagen är Azelio, Cibus, Embracer Group, Hexatronic, Jetpak, Mips, Storytel och Vostok New Ventures.

I Paretos första version av rapporten Selected Small Caps i oktober 2019 ingick sju bolag som banken identifierat som morgondagens vinnare på sina respektive marknader. I den rapport som kom ut i februari i år hade Irras plockats bort och i den nya majrapporten har Cibus och Embracer lagts till.

Fastighetsbolaget Cibus är i nuvarande läge i en gynnsam position med sin exponering mot livsmedels- och apotekskedjor och med stabila hyresgäster, påpekar Pareto som ser en relativt låg risk i Cibus. Banken pekar också på att värderingen är lockande i aktien. Rikkursen ligger på 150 kronor på tolv månaders sikt. Aktien handlades på 129 kronor vid 11-tiden på måndagen.

För gamingbolaget Embracer räknar Pareto med ett mycket starkt räkenskapsår 2020/2021 och som inte är inprisat i aktien. Aktien handlas med rabatt på 13 procent jämfört med en grupp av andra bolag i sektorn som Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive och Ubisoft. I och med Embracers överlägsna tillväxtutsikter borde aktien till och med handlas med en mindre premie mot aktier i den jämförbara gruppen, skriver Pareto. Banken har en riktkurs på 129 kronor på Embracer. Aktien handlades på 114:80 kronor vid 11-tiden på måndagen.