Analys Thule borde kunna hantera ett försäljningstapp med begränsad åverkan på marginalerna, men för det innevarande året kapas förväntningarna på rörelseresultatet i absoluta termer.

Det menar Pareto Securities som har höjt sin rekommendation för friluftsbolaget till köp, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på torsdagen. Riktkursen sänks till 205 kronor (225).

”Bortom covid-19 är det sannolikt att aktien kommer att vara rikligt prissatt eftersom bolaget står inför solida tillväxtmöjligheter, enligt oss”, skriver Pareto, som dock sänker estimatet för rörelseresultatet för helåret 2020 med 30 procent.

Som en konsekvens av nedstängningar av återförsäljare och vikande konsumentköp, räknar Pareto med en minskad organisk försäljning på 12 procent för helåret med störst tapp under det första halvåret.

På torsdagsförmiddagen handlades aktien till 163:50 kronor, en uppgång med 1,7 procent. Sedan den 19 februari har aktien fallit över 30 procent medan Stockholmsbörsen OMXSPI-index är ner omkring 20 procent.