Analys Annonsnätverksbolaget Adtraction har potential att leverera en tvåsiffrig organisk tillväxt och expandera marginalerna betydligt de kommande åren. Det skriver Pareto Securities i en analys, där bevakningen av Adtraction initieras med en köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Riktkursen på 65 kronor innebär en 53-procentig kurspotential jämfört med onsdagens stängningskurs. I torsdagens tidiga handel var Adtraction-aktien i stort sett oförändrad till 42:50 kronor.

I analysen hänvisar Pareto till att Adtractions ledande plattform för partnerbaserad marknadsföring i Norden, med en pågående europeisk expansion, ger bolaget förutsättningar att generera ett fritt kassaflöde på över 45 procent av sitt nuvarande företagsvärd (enterprise value) under de kommande tre åren.

Sedan 2016 har Adtraction ökat nettoomsättningen med 28 procent i genomsnitt per år. Ebita-marginalen har emellertid minskat från 6,9 procent 2016 till 4,3 procent 2022, som en följd av att Adtraction gjort betydande investeringar i verksamheten för att ge stöd åt sin internationella expansion, enligt analysen.

”Dessa investeringar kommer nu att avta avsevärt, vilket möjliggör en marginalåterhämtning till 6,8 procent till 2025”, skriver Pareto som dessutom förväntar sig en organisk genomsnittlig årlig tillväxt på 12 procent under 2022-2025.