Analys Pareto Securites bedömer att analytikerna som följer Nibe kommer att justera upp sina vinstestimat något för värmeteknikbolaget efter torsdagens delårsrapport, samt att aktien kommer att gå något starkare än marknaden i övrigt under dagen. Det framgår av en analyskommentar på morgonen.

Pareto anser att Nibe är mer välpositionerat för att hantera stormen än de flesta andra nordiska industriaktier, men på grund av den höga värderingen av bolaget räknar analyshuset med att behålla sin negativa syn på Nibe-aktien som Pareto har säljrekommendation på med riktkursen 120 kr.

Nibe-aktien var efter tio minuters torsdagshandel upp 6 procent till cirka 191 kr.

Nibe redovisade ett resultat före skatt för det första kvartalet 2020 på 574 miljoner kr. Det var 6 procent högre än ett genomsnitt av sex analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, om ett resultat före skatt på 544 miljoner kr.

”Rörelsemarginalerna var starkare än förväntat inom affärsområdetna Climate Solutions och Element, och effekten av covid-19 har hittills varit begränsad. Företaget tror dock att påverkan blir större i andra kvartalet, vilket torde vara i linje med marknadens förväntan”, resonerar Pareto Securities.