Analys Säkerhetsföretaget Securitas bör stå sig starkt i en period av en svagare ekonomi. I spåren av en kraftig nedgång i aktien är priset i dagsläget för lågt, vilket bäddar för köpläge. Det skriver Pareto Securities en analys.

Mäklarhuset höjer rekommendationen för Securitas till köp från behåll där riktkursen 160 kr per aktie upprepas.

Efter Securitas svagare rapport för det fjärde kvartalet kombinerat med den senaste veckans starka säljtryck har omkring 25 procent av bolagets börsvärde gått upp i rök och aktien står därmed för lågt, heter det i analysen.

Enligt Paretos uppdaterade prognos ser värderingen attraktiv ut med ett p/e-tal om 10.8 för 2020 med en direktavkastning om cirka 4,5 procent.

Efterfrågan på bolagets säkerhetstjänster kommer påverkas negativt i en period av svagare global ekonomisk tillväxt, men historien visar att Securitas stått sig stadigt under svagare tider med en kontinuerligt växande organisk tillväxt, med ett undantag 2009.

Med en stark balansräkning och kraftig likviditet ser aktien mycket attraktiv ut. Såtillvida nedgången i ekonomin inte håller i sig bör påverkan vara begränsad, skriver Pareto.