Analys En potentiell återhämtning under 2021 för köksbolaget Nobia efter hårda smällar på bolagets nyckelmarknader i spåren av covid-19 och nedstängningar är inte inprisad i aktiekursen. Det framgår av en analys av Pareto Securities, som inlett bevakning av bolaget med rekommendation köp med riktkurs 57 kr.

”Under 2021 förväntar vi oss att en global ekonomisk återhämtning och en strategisk ‘push’ i de brittiska och nordiska retail-kanalerna ska ta bolaget tillbaka till tillväxt”, skriver Pareto.

Analyshuset tror dock inte, trots vändningen, att Nobia är tillbaka till 2019-års försäljningsnivåer förrän 2022 och att marginalmålet om 10 procent rörelsemarginal ligger några år fram i tiden.

Till skillnad från många andra aktier på Stockholmsbörsen har Nobia inte återhämtat kursrasen från starten på coronakrisen. Sedan den 21 februari är aktien ner närmare 40 procent, medan Stockholmsbörsens breda index är ner 14 procent under samma tidpunkt. På tisdagen var aktien upp närmare 6 procent till 42 kr.