Analys Sportboksleverantören Kambis första kvartal kommer att vara mediokert - tyngt av ogynnsamma sportresultat, partnern PNG:s snabbt sjunkande marknadsandelar i USA, samt en brist på lanseringar från förvärvet Shape Games. Dessutom är bolagets potential i Brasilien överdriven.

Det tror i alla fall analyshuset Pareto som, i en analys döpt ”festen över tills vidare”, sänkt sin rekommendation till sälj från behåll, och där riktkursen skruvats ned till 170 från 200 kronor.

Ett av Pareto huvudargument i analysen är att Kambis brasilianska partner Rei do Pitacos potential är överdriven. Bakgrunden är de uppgifter från februari, som gjorde gällande att Brasilien börjat utarbeta en lagstiftning för att reglera landets sportspelmarknad, något som anses antyda att en reglering sannolikt kommer att verkställas under 2023.

Pareto anser att Brasilien kommer att attrahera de största och finansiellt starkaste internationella operatörerna i händelse av en reglering, och att Kambis partner Rei do Pitaco kommer att få svårt att hävda sig i landet.

”Vi har svårt att se hur Rei do Pitaco, i princip fortfarande ett ‘startup’, kommer får svårt att uppnå ens en medelhög ensiffrig marknadsandel i landet på medellång sikt”, heter det.

Kambi-aktien inledde onsdagens handel ned och var -4,3 procent vid 9.20-tiden.