Analys Dometic har ett tufft år framför sig, men den finansiella risken är inprisad i dagens kurs, menar Pareto Securities som har höjt sin rekommendation till köp.

”Även om vi kapar vårt justerade rörelseresultat (estimat) med 43 procent för 2020, så tror vi att bolaget kommer att klara sig från att bryta sina covenanter”, skriver analyshuset.

Försäljningen till återförsäljarna ser heller inte lovande ut då en stor del av dessa väntas hålla stängt under den resterande delen av april och med fortsatt trög försäljning de efterföljande månaderna. Inte heller eftermarknaden skänker, enligt Pareto, något ljus eftersom konsumenter råds stanna hemma.

Trots den bistra prognosen anser Pareto att årets kursutveckling, som varit sämre i en nordisk jämförelse med andra industribolag, att det finns en betydande uppsida för aktien inför den stundande rapporten för det andra kvartalet 2020.

På tisdagen meddelade även Dometics storkund Thor Industries att produktionen i Europa och USA som varit stängd sedan slutet av mars kommer att börja starta upp under resterande del av april och inledningen på maj.

”Vi betraktar gårdagens nyheter som positiva för Dometic eftersom den europeiska RV-marknaden tycks kunna starta upp tidigare än vad vi förutspått”, skriver Pareto i en separat kommentar till beskedet från Thor.

I en analys daterad den 15 april höjer Pareto alltså sin rekommendation till köp men sänker riktkursen till 80 från tidigare 95 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på onsdagen. Vid klockan 10.35 var Dometics aktie ner 2,5 procent till 48:50 kronor. Sedan årsskiftet är aktien ner närmare 50 procent.