Analys Pareto Securities bedömer att medicinteknikbolaget Irras aktie bör avancera med 30 till 40 procent efter torsdagskvällens besked om en CE-märkning för Irraflow, ett besked som ger klartecken för försäljning i Europa. Det framgår av en analyskommentar daterad den 20 december.

Godkännandet för Irraflow har dragit ut på tiden då Irras tidigare tvingades byta certifieringsbolag från ett brittiskt bolag till ett franskt. Hösten 2018 var beskedet att CE-processen skulle vara avslutad vid årsskiftet 2018/2019.

Irraflow är en plattformsteknik som möjliggör intrakraniell vätskehantering och övervakning av intrakraniellt tryck. Produkten används för dränering av vätska i samband med hjärnblödningar och fick under juli 2018 ett FDA-godkännande. Under andra kvartalet 2019 redovisade Irras sin första försäljning i USA.

Pareto bedömer att investerarna efter Europagodkännandet kommer att vända sina blickar mot kommersialiseringen i USA som väntas bli den viktigaste värdedrivaren för bolaget under kommande år. Vid 2021 spår Pareto att USA svarar för 65 procent av bolagets totala försäljning.