Medicinteknikbolaget Arjo har straffats överdrivet mycket i den senaste tidens nedgång för sektorn. Det anser Pareto Securities, enligt en analys daterad på fredagen.

Pareto påpekar att Arjos närmsta sektorkollegor har fallit 25-30 procent hittills i år samtidigt som Arjoaktien fallit mer än 40 procent trots oförändrade utsikter på medellång till lång sikt, vilket analysfirman kallar ”omotiverat”.

”Visst, det finns vissa kortsiktiga negativa faktorer, som de flesta bolag har gemensamt, till exempel brist på elektroniska komponenter och en generell löne- och kostnadsinflation, men det finns inga skäl att straffa Arjo mer än andra liknande bolag”, skriver Pareto Securities.

Dessutom har konsensusförväntningarna för Arjos försäljning och ebita höjts med 1 respektive 5 procent för åren 2022-2024, efter bolagets rapport för det första kvartalet, framhåller Pareto.

Baxter, som efter sitt förvärv av Hill-Rom kan anses vara Arjos närmsta konkurrent enligt Pareto, har lagt fram finansiella mål som liknar Arjos med undantag för att Baxter siktar på en högre ebita-marginal.

”Vi tror emellertid att Arjo har möjlighet att överraska positivt, speciellt om de nya produkterna inom sårvård tar fart”, skriver Pareto.

För att justera för den senaste tidens kursnedgång har Pareto sänkt riktkursen för Arjo till 85 kronor från 120 kronor men köprekommendationen upprepas, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Vid 10.20-tiden hade Arjo stigit 3,5 procent till 68:60 kronor på Stockholmsbörsen.

 

Graf över Arjos kursutveckling hittills i år:

image

Källa: Infront