Rapport Spelutvecklaren Paradox redovisar ett rörelseresultat på 92,5 miljoner kr för det första kvartalet 2021. Omsättningen minskade under kvartalet med 9 procent.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med 63,2 miljoner kr enligt Infronts sammanställning av tre estimat.

Nettoomsättningen uppgick till 365 miljoner kr, mot väntade 355 miljoner kr.

Paradox gjorde under det första kvartalet nedskrivningar på 34,4 miljoner kr avseende två ännu inte utannonserade spel där utvecklingen har avslutats.

Avslutar två spel

”Vi har under den senaste tiden justerat viktningen med följden att vi lägger en större del av våra investeringar och resurser på kärnområdena strategi- och managementspel /…/ För att ytterligare öka vårt fokus har vi under kvartalet också valt att avsluta utvecklingen av två ännu inte tillkännagivna spel, utvecklade av externa utvecklingsstudios”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Minskad omsättning

I kvartalet minskade Paradox omsättning med 9 procent och rörelsevinsten sjönk med 44 procent. En stor del av bolagets intäkter är i dollar och annan utländsk valuta. Dollar/krona-kursen har minskat med 13 procent från första kvartalet 2020 till första kvartalet i år, vilket enligt bolaget har haft en betydande negativ påverkan på kvartalets intäkter.

”Vi är inte nöjda med kvartalet. Ibland blir det perioder med färre och mindre spel- och expansionssläpp – men vi kan bättre och våra ambitioner är högre”, skriver vd Ebba Ljungerud.