”Kursdubbling möjlig inom ett år för Oscar Properties”

Publicerad 2018-04-30 09:54

Analys Om Stockholms bostadsmarknad fortsätter att förbättras, något det kommer signaler på att det sakta sker, kan Oscar Properties aktie dubblas under kommande tolv månader.

Det skriver Pareto Securities i en analys där riktkursen för bostadsutvecklarens aktie dras ned till 50 kr från 55 kr medan tidigare köp-rekommendation upprepas.

”Vi lägger inte hoppet på det andra kvartalet till följd av fortsatt svag projektaktivitet”, skriver Pareto som bedömer att det andra halvårets säljstarter kommer att styra aktiekursens utveckling.

Det pekas på att Oscar Properties under det tredje och fjärde kvartalet ska starta försäljning i projekt som Nackahusen, Gasklockan, Primus, Cubrick och Unité. Dessa kan komma att ge resultatbidrag framöver, påpekar Pareto som framhåller att bolagets endast 12 sålda bostäder i det första kvartalet ”självklart var en besvikelse”.

Oscar Properties öppnar oförändrat på måndagen på kurs om 25,30 kr, aktien är ned 26,5 procent under 2018 och har backat 69 procent på ett år.