Aktie Orrön Energy, verksamt inom förnybar energi, expanderar sin verksamhet till Storbritannien och har säkrat tillgång till elnätsanslutningar för förnybara energiprojekt i ett tidigt stadie. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Orrön Energy meddelade tidigare i år att bolaget har utökat sitt geografiska verksamhetsområde till att omfatta Frankrike och Tyskland. Nu utökas den europeiska portföljen till att inkludera initiering av egenutvecklade projekt i ett tidigt stadie i Storbritannien.

”Bolaget har säkrat tillgång till elnätsanslutningar i Storbritannien, vilket möjliggör initiering av projekt inom solenergi och batterilagring i ett tidigt stadie. Detta syftar till att skapa en långsiktig tillväxt som kompletterar tillväxtmöjligheterna på kort sikt i den nordiska portföljen”, skriver Orrön Energy.

”Vi ser att det finns fantastiska möjligheter att skapa en storskalig och långsiktig tillväxt genom att gå in i ett tidigt stadie av initiering och egenutvecklade projekt i Storbritannien”, kommenterar vd Daniel Fitzgerald.