Aktier Investmentbolaget Öresund har under december köpt drygt 2,1 miljoner aktier i mobilbettingbolaget Leo Vegas. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Posten motsvara 2,1 procent av aktierna i Leo Vegas och Öresund är därmed bolagets nionde största ägare.

Leo Vegas handlas i samma härad som när aktien noterades våren 2016 ”trots att bolaget har utvecklats fantastiskt”.

Så motiverar Öresund intåget i Leo Vegas ägarlista enligt ett mail från investmentbolagets vd Nicklas Paulson till Nyhetsbyrån Direkt.

”Tidigare har vi valt att inte investera i en operatör utan istället ta ett bredare sektorbet via Catena Media. Däremot har vi alltid tyckt att Leo Vegas har en fin kultur som har byggts av ett starkt management som har levererat kvartal efter kvartal sedan noteringen. Vi tyckte att tiden för en investering var den rätta”, skriver han också.

Öresund har under december köpt drygt 2,1 miljoner aktier i mobilbettingbolaget Leo Vegas, enligt ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering, något bland andra Dagens Industri och Nyhetsbyrån Direkt rapporterade på torsdagensmorgonen.

Innehavet, som är värt nästan 100 miljoner kronor efter torsdagens 9-procentiga uppgång, motsvarar 2,1 procent av aktierna i Leo Vegas och Öresund är därmed bolagets nionde största ägare. Sedan tidigare är Öresund näst största ägare i affiliatebolaget Catena Media som har fokus på, och rötterna i, bettingsektorn.

”Industrin har genomgått en betydande omställning som har präglats av en regulatorisk uppstramning. Den europeiska övergången sparkades förvisso igång i UK, vilket har gjort att de stora aktörerna på den brittiska marknaden har fått ta den första stöten, men det är naivt att tro att den regulatoriska förändringsvågen inte kommer att drabba resten av Europa härnäst, vilket kommer gynna Leo då synergier och skala blir viktigare”, lyder Niklas Paulsons motivering vidare.

Han pekar även på att Öresund förutser att konsolideringsprocessen i bettingsektorn kommer att fortsätta.