Aktie Den intensiva och turbulenta handeln i Oncopeptides fortsätter. Efter att ha fortsatt uppåt i den inledande handeln vände aktien tvärt ner efter en säljrekommendation från ABG Sundal Collier.

I morse fortsatte Oncopeptides uppåt och handlades som mest för 23,60 kr, en uppgång på 37 procent jämfört med gårdagens slutkurs på 17,13 kr. Till detta ska sägas att aktien steg 87 procent bara i går.

Bolagets aktie föll brant i slutet av oktober då Oncopeptides meddelade att man dragit tillbaka Pepaxto från den amerikanska marknaden. Dessutom avbröt man i princip all verksamhet i Europa och USA. Aktien bottnade på 3,72 kr i slutet av oktober men fick fart efter förra veckans besked att den tidigare vd:n Jakob Lindberg gör comeback. Dessutom kommer bolaget under det första kvartalet att meddela en ny strategi och plan framåt har aktien vänt upp med råge.

Sedan dess har Oncopeptides varit en riktig spekulationsaktie och stigit brant under intensiv handel. Fram till vändningen på fredagsmorgonen var uppgången 534 procent sedan botten.

Men under morgonen släppte ABG Sundal Collier en uppdaterad analys där man sänker sin rekommendation för Oncopeptides till sälj från behåll. Riktkursen är fortsatt 7 kronor.

Aktien vände tvärt ner och handlas vid 10.15-tiden för 13 kr, en nedgång på 24 procent jämfört med gårdagens slutkurs och 45 procent under dagens högsta avslut.