Aktie Ekobrottsmyndigheten (EBM) har under onsdagen gjort ett tillslag mot forskningsbolaget Oncopeptides lokaler och i samband med det har två personer anhållits. Det säger Niklas Ahlgren, pressansvarig vid EBM, till Nyhetsbyrån Direkt.

”Jag kan bekräfta att det gjorts ett tillslag mot bolagets lokaler och två personer är misstänkta för grovt insiderbrott. Personerna är anhållna”, säger han.

Oncopeptides har informerats av Ekobrottsmyndigheten att bolagets forskningschef och tidigare vd Jakob Lindberg har anhållits för ett misstänkt brott mot lag om straff för marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har i nuläget ingen ytterligare information, men kommer att uppdatera marknaden ”så snart vi har tillgång till mer information”, heter det.

Vet ni hur Jakob Lindberg har ställt sig till de här anklagelserna om marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden?

”Nej det vet vi inte. Vi vet inte mer än vad vi faktiskt gick ut med i pressmeddelandet nu. Så snart vi har mer information kommer vi naturligtvis att dela med oss av det”, säger Oncopeptides kommunikationschef Rolf Gulliksen till Nyhetsbyrån Direkt.

Oncopeptides aktie sjönk snabbt efter meddelandet och var klockan 10.30 ned 8,3 procent på Stockholmsbörsen.