Rapport New Wave, med vd Torsten Jansson i spetsen, redovisar en rejäl vinstökning samtidigt som omsättningen sjönk. 

New Waves rörelseresultat blev 176 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 129 miljoner.

Bruttomarginalen uppgick till 42,6 procent (45,2).

Resultat efter skatt blev 119 miljoner kronor (94,4) och per aktie 1:81 kronor (1:45).

Rörelsemarginalen uppgick till 12,0 procent (7,7).

Nettoomsättningen sjönk 13 procent till 1.470 miljoner kronor (1.686).

Valutakurseffekterna påverkade omsättningen negativt och försäljningen i lokala valutor var 9 procent lägre än föregående år.

New Waves rörelsemarginal ökade med 4,3 procentenheter till 12 procent under det tredje kvartalet, trots att omsättningen minskade med 13 procent. Marginalökningen är främst relaterad till genomförda besparingar.

Det skriver bolaget i rapporten.

”En rörelsemarginal på 12 procent eller högre i ett tredje kvartal har vi faktiskt bara nått en gång tidigare och det var år 2008”, skriver bolagets vd Torsten Jansson i rapporten.

Han skriver vidare att han är nöjd med bolagets utveckling under det tredje kvartalet.

”… med rådande marknadsläge där alla stora event och idrottstävlingar ställs in, matcher spelas utan publik, föreningsliv och idrott går på sparlåga och större konferenser och kongresser blir digitala, är det ändå ett bra resultat”, skriver han.

Han avslutar vd-ordet med att skriva att han är övertygad om att bolaget kommer att gå stärkt ur covid-19-krisen. Bedömningen är att bolaget tar marknadsandelar.

”Jag ser fram emot att efter krisen få fart på tillväxten igen – men med fortsatt fokus på rörelsemarginalen – och fortsätta mot nya höjder”, skriver Torsten Jansson vidare.