Sektor Kinesiska Securities Times, ett media kopplat till Kinesiska kommunistpartiets egen tidning People's Daily uppmanar gamingsektorn att förbereda sig för högre skatter, rapporterar Dow Jones.

Gamingbolag bör tvingas ta ett större socialt ansvar genom att betala högre skatter efter att under en tid ha åtnjutit skatteundantag, enligt tidningen.

”Mjukvaruindustrin har utvecklats och fått konkurrensmässiga förmåner, men nu finns det inte längre anledning för regeringen att fortsätta att ge stöd åt branschen”, står det i artikeln.

Gaming i Kina har varit vida omtalat den senaste veckan, sedan en annan statskopplad tidning kallat tv-, mobil- och datorspelande för ”spirituellt opium” som hotar ”förstöra en generation”.

Aktier i sektorn, bland annat världens högst värderade gamingbolag Tencent, rasade på tisdagen när artikeln publicerades.

Efter viss återhämtning under onsdagen, en återhämtning som startade med att artikeln som kallade spelandet för opium drogs tillbaka och därefter ompublicerades med något mildare formuleringar som skulle spegla centrallinjen bättre, satte fallet ny fart på torsdagen.

Tencents aktie var ned med omkring 5 procent och summerar hittills ett fall på nära 10 procent för handelsveckan.

Pekings nedslag inom digitala verksamheter har blivit en hett omdebatterad fråga även innan gaming kom in i bilden.

Bolag som techkonglomeratet Alibaba, dess fintech-avknoppning Ant Group, sökmotorbolaget Baidu och ett flertal digitala utbildningsbolag har alla drabbats av åtgärder. Regeringen menar att bolagen ägnar sig åt konkurrenshämmande verksamheter som dessutom hotar att skada det kinesiska samhället.