Analyser (Uppdateras) Flera köprekar och höjda riktkurser finns bland analyserna på veckans sista handelsdag.

Credit Suisse höjer riktkursen för Astra Zeneca till 73 pund från 63,50 pund. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys.

Raymond James höjer sin rekommendation för Nokia till starkt köp från tidigare outperform. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen, som syftar på Nokias amerikanska depåbevis, är satt till 7,50 dollar. Nokia stängde på 5,75 dollar i USA på torsdagen, en uppgång på 11 procent för dagen efter morgonens kvartalsrapport.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Bilia till köp från behåll. Riktkursen höjs till 92 från 87 kr. Det framgår av en analys. Bilia stängde till kurs 81,60 kr på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Magnolia Bostad till 47 kr från tidigare 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. ”Vi räknar nu med att försäljningen ska kickstarta till hösten och tror att 2020 kan innebära en normaliserad marknad”, skriver Kepler Cheuvreux.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Besqab till 120 kr från 95 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för vindkraftbolaget Arise till 30 kr från tidigare 23 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Arise stängde till kursen 23,70 kr på torsdagen.

Citi höjer riktkursen för det finländska verkstadsbolaget Metso till 43,50 euro, en ökning med knappt 12 procent från tidigare 38,90 euro, i spåren av torsdagens delårsrapport. Det framgår av Reuters. Klockan 12:35 på fredagen handlades aktien till 35,53 euro. I torsdags steg aktien 0,4 procent till 36,12 euro.

Pareto Securities sänker däremot sin rekommendation för Metso till behåll från köp. Riktkursen 39 euro upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.