Ny organisation och nya medlemmar i BHG Groups ledning

2022-09-19 08:00:00

BHG Group AB (publ) (”BHG”) kommer från och med den 1 januari 2023 att styra och rapportera verksamheten via tre nybildade segment; Home Improvement, Value Home och Premium Living. Förändringen görs mot bakgrund av det strategiarbete som pågår inom koncernen och som bland annat omfattar förbättrade möjligheter att anpassa erbjudandet till olika kundgruppers behov och förtydliga synergier.

Home Improvement omfattar ett fullständigt erbjudande till nordiska ”gör-det-själv”-kunder med ett brett sortiment av välkända produkter, varumärken och kringliggande tjänster till marknadsledande priser.

Value Home inriktas mot prismedvetna europeiska kunder som söker värde för pengarna med ett brett och relevant sortiment för hemmet.

Premium Living erbjuder heminredningsintresserade kunder ett unikt sortiment av prisvärda premiumprodukter inom skandinavisk design.

Som en följd av den nya strukturen har nya segmentschefer utsetts från och med den 1 januari 2023. Samtliga har operativ erfarenhet från att framgångsrikt leda och bygga onlineverksamheter med inriktning mot konsumentmarknaden och kommer ingå i BHG Groups ledningsgrupp från den 1 oktober 2022:

  • Mikael Hagman, Group COO, för närvarande chef för segment DIY och medlem i BHG Groups ledningsgrupp, kvarstår i sin roll i ledningen och har utsetts till vice vd samt chef för segmentet Home Improvement.
  • Christian Eriksson, för närvarande chef för segment Heminredning, har utsetts till chef för segment Value Home och medlem av ledningen. Christian var under perioden 2014–2019 medlem i BHG-koncernens ledning och har sedan 2014 innehaft chefsroller inom koncernen, bl a som chef för Home Furnishing Nordic. Dessförinnan arbetade han i olika roller inom CDON.com, bland annat som vd 2011–2013.
  • Bank Bergström, vd för BHG Groups dotterbolag Nordic Nest sedan 2017, har utsetts till chef för segment Premium Living och medlem av ledningen. Bank har en bakgrund från bland annat MediaMarkt där han under sju år innehade roller såsom Sales Manager och Store Manager, MD.

”De förändringar vi genomför är i enlighet med BHGs uppdaterade strategi som vi kommer att ha anledning att komma tillbaka till i takt med att ytterligare beslut fattas framöver. Förstärkningen i ledningsgruppen innebär ett ökat fokus på kundens behov och hur vi kan optimera våra marknadsaktiviteter inom våra segment. Genomförandet kräver operativ kompetens och omfattande erfarenhet från att bygga verksamheter på konsument- och onlinemarknaden. Jag är därför enormt glad över att Mikael, Christian och Bank tar på sig rollerna att leda varsitt segment och även bidra till koncernen genom att ingå i BHG:s ledning, kommenterar Gustaf Öhrn, tillförordnad vd och styrelseledamot. 

Utöver ovanstående personer ingår funktionerna vd, CFO samt CHRO, Communications & ESG i BHG:s ledning.

MFN