Ny order av specialanpassad GoBio till amerikanska genterapimarknaden

2023-01-20 09:20:00

Bio-Works bekräftar ytterligare en order av GoBio- prepackade kolonner till den amerikanska marknaden. Ordervärdet uppgår till 3,4 MSEK och leveransen är planerad till under första halvåret i år.

Beställningen avser en unik version av GoBio, specifikt framtagen för rening av plasmider, ett utgångsämne som används i tillverkningen av virala vektorer för genterapiapplikationer. Specialanpassningen gör att kunden uppnår ett slutresultat som inte skulle vara möjligt med en standardlösning.

”Vi märker att fler och fler kunder förstår att det går att effektivisera sina resultat genom att använda en bättre anpassad reningsprodukt, och här kan Bio-Works spela en viktig roll”, säger Jonathan Royce, vd på Bio-Works.

”Vi har den tekniska kompetensen och flexibiliteten att snabbt kunna utveckla nisch-produkter för våra kunder. Produkter som på riktigt kan förändra spelplanen. För oss som företag innebär det att vi får nya intressanta produkter till vår egen produktportfölj, som kan hjälpa andra kunder med liknade utmaningar. Det är win-win. ”

GoBio är Bio-Works nya produktserie av ”prepackade” kolonner, ett produktalternativ inom den snabbt växande ”plug and play” kategorin. Termen ”prepackad” innebär färdigpaketerade-, nyckelfärdiga- lösningar som gör att användaren kan undvika det tidskrävande och tekniskt komplicerade momentet det innebär att manuellt packa en kromatografi-kolonn.

Beställningen är en uppföljningsorder till ordern som meddelades 12 maj 2022, till en amerikansk tillverkare av plasmider.

MFN