Dags att deklarera

Publicerad 2014-03-19 06:17

Nu har Skatteverket börjat skicka ut blanketter till årets deklaration. Från och med i morgon kan du logga in på Skatteverkets sajt och deklarera.

Blanketterna i omgångar under perioden 17 mars och 15 april. Men du behöver inte vänta på att blanketten dimper ner i brevlådan för att deklarera. Redan i morgon den 20 mars öppnar e-tjänsten ”Inkomstdeklaration 1” på Skatteverkets sajt.

Där kan du se din deklaration med alla färdigifyllda uppgifter och deklarera oavsett om du ska ändra något, skicka med bilagor eller bara godkänna din deklaration. Det betyder också att du i morgon kan se hur mycket pengar du får tillbaka eller om du behöver betala in mer pengar.

Du som ska få tillbaka pengar måste se till att föranmäla ett bankkonto. Då kan du nämligen få tillbaka pengarna innan midsommar. Om du inte föranmält något konto får du vänta längre.

Tänk på att du inte får några blanketter om du i samband med fjolårets deklaration valde att avbeställa pappersdeklarationen. Då måste du logga in på Skatteverkets e-tjänst för att deklarera.

Deklarationen måste vara inlämnad senast den 5 maj.