Notering: Chanstagare tecknar Scout Gaming

Publicerad 2017-11-22 12:23

Notering Fantasy Sport är en underhållningsform som växer snabbt. Scout Gaming levererar bland annat tekniska plattformar för ändamålet och även om risken är hög är aktien intressant för chanstagare.

Scout Gaming Group levererar en teknisk plattform samt statistik och prissättning inom Fantasy Sport till speloperatörer och mediebolag. Fantasy Sport är en underhållningsform som har snabb tillväxt. Verkliga sportresultat ligger till grund för hur det går med ditt fiktiva lag och pengarna du satsat.

Scout Gaming grundades 2013, men det var först i augusti 2017 som bolaget gick live med sin första externa kund, Bonnier Broadcasting. Den nuvarande koncernen bildades under samma månad och tredje kvartalets nettoomsättning är därför 0,85 miljoner kr med nollresultat.

Det är ändå ett steg framåt, för tittar vi på den så kallade proformaredovisningen för ifjol eller första halvåret i år har bolaget endast låga intäkter och relativt stora förluster. Bolaget har under hösten gått live med flera kunders avtal så det blir bättre siffror framöver.

Nyemissionen ska tillföra 60 miljoner före emissionskostnader och noteringskostnader på 6 miljoner kr. Kapitalet från ska gå till främst tillväxt och fortsatt utveckling av bolaget. Rörelsekapitalbehovet för de ändamålen under det kommande året är ca 30 miljoner kr. Börsvärdet hamnar på 285 miljoner kr vid full teckning.

Teckningskursen är trevligt nog jämna och bra 23 kr. Ankarinvesterare med Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur Fonder i spetsen tecknar för 50,3 miljoner kr, vilket motsvarar 84 procent av hela erbjudandet. Inte illa.

Riskerna är förstås höga när koncernen är så oprövad, men potentialen finns där. Marknaden för den här typen av gambling är ganska ung och växer och ankarinvesterarna tar stor del av aktierna. Sannolikt övertecknas erbjudandet och aktien kan få en bra start.