Aktier Scandic Hotels är Nordnet-tradarnas sommarfavorit, men även bland annat Odd Molly låg bra till, enligt ett norskt pressmeddelande från nätmäklaren.

Scandic Hotels Group var i augusti den mest handlade aktien på Nordnet med en omsättning på 669 miljoner norska kronor, men även Nel och Oddy Molly gick starkt med en handel på över 451 respektive 346 miljoner norska kronor.  

Odd Molly har under den senaste månaden upplevt en enorm kurstillväxt och både omsättning och handel har dragit iväg, konstaterar nätmäklaren.

”Det är en typisk small cap-aktie som professionella traders slänger sig över när momentum är starkt. Under loppet av augusti månad har bolaget mer än dubblerat värdet och våra traders har således troligen tjänat goda pengar på att handla i den aktien i augusti”, säger Nordnets investeringsekonom Mads Johannesen.  

Augusti månad har präglats av kvartalspresentationer och stor volatilitet i enstaka papper. Enligt Nordnets investeringsekonom fortsätter Scandic Hotels Group, Nel och Equinor att vara intressanta för professionella traders.

Nordnet omsatte finansiella instrument för 5,4 miljarder norska kronor i augusti, varav aktier stod för 4 miljarder.