Nordnets vd Lars-Åke Norling.

Aktie Nordnets största ägare, Öhman Intressenter, har ökat sitt ägande i nätmäklaren genom ett köp av 1 miljon aktier till kursen 153:50 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering.

Enligt ägardatatjänsten Holdings äger Öhman Intressenter efter affären drygt 55,1 miljoner aktier i Nordnet, vilket motsvarar 22,04 procent av röster och kapital.

Enligt ett separat pressmeddelande har Nordnets vd Lars-Åke Norling på måndagen sålt 980.000 aktier i nätmäklaren, sedan ett så kallat lockup-avtal löpt ut två år efter Nordnets börsnotering. Lars-Åke Norling sålde sina aktier till kursen 153:50 kronor.

Efter försäljningen har Lars-Åke Norling kvar drygt 2,02 miljoner aktier i Nordnet, motsvarande 0,81 procent av röster och kapital.

”I samband med att lockup-avtalet har löpt ut har jag valt att sälja en del av mitt innehav i Nordnet, av privatekonomiska skäl. Jag har dock majoriteten av mitt ägande kvar, och har en väldigt stark tilltro till Nordnet. Vi har mycket potential kvar att realisera på den nordiska sparmarknaden och jag ser fram emot att vara med på den resan”, säger Lars-Åke Norling i en kommentar.