Bolån Nordnet Bank vill vara en spelare att räkna med när det gäller bolån. Det säger Nordnets Sverigechef Martin Ringberg till Nyhetsbyrån Direkt i samband med beskedet att Nordnet mildrar gränsen för maximal belåning på bostaden från 50 procent till 60 procent.

Är det en del i en satsning på att öka era bolånevolymer?

”Vi vill vara en spelare att räkna med när det gäller bolån, och då gäller det att ha rätt villkor. Vår ambition är att erbjuda Sveriges bästa bolån, framför allt för kunder med ett lite större sparande, men även för vanliga privatsparare. Med de här förändringarna gör vi vårt bolån billigare och bredare, och därmed tillgängligt för fler kunder”, säger Martin Ringberg.

I nuläget har Nordnet bara en liten del av den totala svenska bolånekakan. Nordnets rabatter på bolån träder in vid 1 miljon kronor i samlade tillgångar hos Nordnet. Maximal rabatt gäller från 10 miljoner kronor i samlade tillgångar.

Vad har ni för ambitioner på bolåneområdet?

”Jag tror att våra nya och bättre villkor kan göra ett rejält avtryck på marknaden. Jag kommer inte att gå ut med en siffra i kronor och ören hur mycket jag prognostiserar att vi kommer att öka vår utlåning med, men jag tror det kan bli en rejäl anstormning. Vi har bemannat upp med extra handläggare för att kunna ge kunderna så snabb och effektiv service och handläggning som möjligt”, uppger Sverige-chefen.

Nordnet Bank meddelade på måndagen samtidigt sänkningar av sina bolånelisträntor med mellan 0,10-0,15 procent.

Av: Nyhetsbyrån Direkt

 

Annons:
Jämför bolån och snitträntor på bolån genom oss och Compricer och hitta den lägsta aktuella boräntan!