NORDEN: REC SILICON OCH GOLDEN OCEAN FÖLL, VINX 30 -1,1% (OMS)

2022-11-16 18:05:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna stängde nedåt på onsdagen. I Norge låg fokus på rapportaktuella REC Silicon och Golden Ocean. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 1,1 procent till 1.284

På grund av ett tekniskt problem stängde den finländska Helsingforsbörsen klockan 17.25 på onsdagen, i stället för ordinarie 17.30.

Den norska polykiseltillverkaren REC Silicon tappade 8,9 procent efter att bolaget presenterat siffor för det tredje kvartalet som inte lyckades charma investerarna. Bolaget redovisade lägre försäljning och högre förlust jämfört med samma period förra året och spår att efterfrågan under det fjärde kvartalet i Kina riskerar att hamna i den lägre änden av det prognostiserade intervallet.

Reaktionerna på fraktbolaget Golden Oceans rapport var något mer negativa. Bolagets siffror för bland annat vinsten under det tredje kvartalet kom in något under förväntat och aktien föll 11 procent.

Teknikbolaget Kahoot handlades ned 0,1 procent, men var som högst upp över 13 procent. Riskkapitalbolaget General Atlantic, som är största ägare i kahoot, överväger alternativ för att öka sitt ägande i bolaget, vilket skulle kunna innebära ett bud på bolaget.

Det norska OBX-indexet kröp ned 0,2 procent till 1.102.

I det danska OMXC25-indexet var storbanken Danske Bank och bryggeriet Royal Unibrew bland de få bolag som handlades på plus. Aktierna handlades upp 1,2 respektive 2,0 procent.

Läkemedelsbolaget Ambu fortsatte ned under onsdagen efter tisdagens rapportfall. Aktien fick en sänkt rekommendation av Carnegie från tidigare behåll till sälj och aktien tappade 8,6 procent.

Det finska OMXH25-indexet minskade 0,6 procent till 4.865Direkt-SE