Analys Nordea har sänkt sina prognoser för Thule "avsevärt" efter att friluftsbolaget på måndagen varnat för att en minskad efterfrågan från cykelhandlare påverkar bolagets försäljning och resultat negativt de kommande nio månaderna. Det framgår av en analys daterad på tisdagen.

Nordea har sänkt sina prognoser för Thule ”avsevärt” efter att friluftsbolaget på måndagen varnat för att en minskad efterfrågan från cykelhandlare påverkar bolagets försäljning och resultat negativt de kommande nio månaderna.

Det framgår av en analys daterad på tisdagen.

För åren 2022-2024 sänker Nordea sina estimat för Thules försäljning med 5-13 procent och estimaten för rörelseresultatet dras ned med 13-23 procent.

”För att reflektera det lägre resultatet, sänker vi också vår utdelningsprognos med 21-31 procent för samma period”, skriver Nordea.

Banken uppskattar nu att Thules volymer faller med omkring 20 procent i år och sjunker med ytterligare 10 procent under 2023, enligt analysen.

Nordea står fast vid sin försiktiga syn på Thule-aktien och upprepar rekommendationen behåll.

”Aktiekursen har fallit betydligt från toppen i slutet av 2021, men givet de kraftiga estimatsänkningarna är multiplarna fortfarande ganska höga”, skriver Nordea och påpekar vidare att osäkerheten är hög avseende vad de normaliserade volymerna kommer att bli.