Analys Catena Medias besked på tisdagsmorgonen var visserligen många dåliga nyheter på en och samma gång, men att kapa en femtedel av marknadsvärdet känns lite väl mycket.

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning.

”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea.

Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

En stor del av nedskrivningen av förvärvade tillgångar på 32 miljoner euro kom från finansvertikalen, och affärsområdets problem har varit kända en längre tid.

”Missförstå oss inte, detta är ett bakslag för caset och Catena Media har mycket att bevisa, men att ta bort en femtedel av börsvärdet känns som lite väl mycket enligt oss med tanke på att bolaget kunde rapportera tillväxt i förhållande till det tredje kvartalet, och om samtidigt tar hänsyn till den låga värdering”, skriver Nordea.

Catena Medias aktie var som mest drygt 20 procent ner under tisdagen men hade under eftermiddagen återhämtat sig något för att noteras drygt 17 procent lägre.