Köptips Nordea har inlett bevakningen av Sivers Semiconductors med rekommendationen köp och riktkursen 36 kr. Det framgår av en analys.

Sivers har tillbringat många år inom produktutveckling och byggt upp en stabil position. Nu går bolaget in i en kommersialiseringsfas och har hittills fått order till ett uppskattat värde på omkring 600 miljoner kr, skriver Nordea.

”Baserat på kunder som har tillkännagivit produktlanseringar och marknadslanseringar för det andra halvåret, tror vi att det kommer att komma mer under 2021, vilket kan bjuda på gott om positiva nyheter inom den närmsta tiden”, skriver Nordea.

Banken räknar med att Sivers kan växa med 57 procent i genomsnitt per år och generera 402 miljoner kr i ebitda till 2026, med en ytterligare potential inom Photonics-segmentet.

Nordea påpekar vidare att banken inte har inkluderat Sivers Semiconductors Fortune 100-kund i sina estimat, men skriver i analysen att den kunden skulle kunna medföra volymer kring 1-1,5 miljarder kr och 20-36 kr i ytterligare värde per aktie i bankens riktkurs för Sivers.

Vid 11-tiden handlades Sivers till 26,02 kr, upp 2,8 procent för dagen.

Graf över Sivers kursutveckling hittills i år:

image

Källa: Infront