Aktie Nordea Markets och Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Norwegian Finans Holding.

På torsdagen blev det känt att nischbanken Nordax avser att lägga ett kontant bud på Norwegian Finans om 95 norska kr per aktie.

Nordea Markets höjer nu riktkursen till 120 norska kr från 94 norska kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

I analysen skriver Nordea Markets att den nya riktkursen speglar en potentiell uppsida om 20 procent, relativt gårdagens stängningskurs, och som banken anser vara den lägsta rättvisande budnivån.

Norwegian Finans-aktien stängde på 100 norska kr i Oslo föregående handelsdag.

Kepler Cheuvreux anser att 105 norska kr per aktie är ett mer rättvisande utköpspris för Norwegian Finans aktieägare och riktkursen höjs därmed till den nivån.

Det framgår av ett morgonbrev på fredagen.

”Även om den föreslagna kursen för erbjudandet överstiger vårt nuvarande uppskattade fristående värde för Norwegian Finans på 90 kronor, skulle vi betrakta 105 kronor som ett rättvisare utköpspris för Norwegian Finans aktieägare, med beaktande av värdet av potentiella synergier. Följaktligen rekommenderar vi att det nuvarande avsedda erbjudandet avvisas och väntar på ett högre bud”, skriver Kepler.