Analys Nordea Markets höjer sin rekommendation för Beijer Ref till köp från behåll. Riktkursen är 180 kronor. Det framgår av en analys.

Det långsiktiga caset i Beijer Ref är tilltalande, enligt banken, som bland annat lyfter fram att de marginalåtgärder som styrelsen och EQT vidtagit sannolikt kommer börja ge effekt under det innevarande året. Marginalen väntas stärkas från 2020 års nivå om 7,4 procent till 10,5 procent 2023.

EQT övertog rollen som största ägare i Beijer Ref i slutet av 2020 då riskkapitalbolaget köpte den före detta ägaren Carriers hela innehav, varpå det möblerades om i styrelsen för Beijer Ref. Enligt ägardatatjänsten Holdings sitter EQT på drygt 29 procent av kapitalet och 27 procent av rösterna i Beijer Ref.

Beijer Ref, som varit aktiva på förvärvsfronten med sammanlagt åtta förvärv vid utgången av det tredje kvartalet 2021, väntas fortsätta genomföra tilläggsförvärv under det innevarande året. Sannolikheten för att bolaget kliver in på den amerikanska marknaden genom plattformsförvärv är hög, resonerar Nordea.

”Följt av den senaste tidens svaga kursprestation ser vi nu ett bra ingångsläge i aktien”, konstaterar banken.

Sedan årsskiftet har aktieägarna i Beijer Ref fått se depåvärdet sjunka med strax över 19 procent.

Omkring 11-tiden på måndagen var aktien upp 3,6 procent till 161:70 kronor.