Nord Insuretech Group AB: VD:s brev till aktieägarna september 2022

2022-09-02 16:27:23

Kära aktieägare, 

Delårsrapporten är publicerad och sommaren lider mot sitt slut, det är fortsatt hög arbetsintensitet i gruppen och vi ser fram emot en händelserik höst. Vi kunde med stolthet och glädje presentera skuldfria balanser* i vår delårsrapport och står väl positionerade inför höstens tillväxt och vidareutveckling av gruppen. Vi har även gett en vd intervju med rapportkommentarer i samband med publiceringen av delårsrapporten. 

Vi är stolta över att kunna dela med oss av nyhet kring den undertecknade LoI`n tillsammans med Accelerant, vilket är ett viktig steg i bolagets strategiska riktning och utvikling av  MGA platformen som sträcker sig över Noirden. Bolaget levererar i linje med planen att säkra fler affärsstrategiska partners parallellt med leverans i vår eksisterende verksamhet och framdrift i andra strategiskt viktiga delar av koncernen, vilka kommer att fortsätta under hösten. 

Företagets prioriteringar är att utveckla långsiktiga och hållbara infrastrukturer (partners och Tech-plattformen) som ger betydande värde, under många år. Intäkterna i bolaget är huvudsakligen provisioner som är en andel av försäkringspremien. 

Vi är väl rustade för en händelserik höst i en turbulent omvärld där vi med ett fokuserat team lyckas leverera samtidigt som vi utvecklar gruppen i vår strategiska riktning. Vi vet att vår bransch är lönsam även i lågkonjektur, och ser mer tillförsikt fram emot hösten.  

Intervjun finns att se genom Direkt Studios youtube kanal https://youtu.be/EvQwGlhQvDM

 * Utöver normalt rörelsekapital     

Cision