Kriget Telekombolaget Nokia kommer att gå ur den ryska marknaden och bolaget räknar med att beslutet leder till en reservering på cirka 100 miljoner euro under det första kvartalet.  

Nokia räknar emellertid inte med att beslutet har någon påverkan på prognosen för 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nokia har under de senaste veckorna stoppat leveranserna till, samt nya affärer i, Ryssland och håller på att flytta sina begränsade forsknings- och utvecklingsaktiviteter från Ryssland.

Av humanitära skäl kommer Nokia att upprätthålla nödvändiga tjänster för att underhålla nätverken och erbjuda relevanta licenser för att nätinfrastrukturen i Ryssland ska kunna fortsätta att ge det ryska folket access till internet, heter det i pressmeddelandet.

Ryssland utgjorde mindre än 2 procent av Nokias nettoförsäljning under 2021.

”Med tanke på den starka efterfrågan som vi ser i andra regioner – räknar vi inte med att detta beslut påverkar vår förmåga att uppnå vår prognos för 2022 som lämnades i Nokias rapport för det fjärde kvartalet och helåret 2021 den 3 februari 2022”, skriver bolaget.

Reserveringen under det första kvartalet om 100 miljoner euro kommer att påverka bolagets rapporterade siffror, men inte de jämförbara siffrorna, uppger Nokia.