NEOLA MEDICAL: KONTROLLERAR ALL RELEVANT IP EFTER FÖRVÄRV - VD

2022-09-14 14:01:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Neola Medical, verksamma inom lungövervakning av för tidigt födda barn, förvärvade i juni 2022 IP-rättigheter till den elektroniska plattformen för sin produkt från partnern Beamonics.

"Det innebär att vi nu kontrollerar nu alla relevanta IP-rättigheter för bolaget", sade Neola Medicals vd Hanna Sjöström under sin presentation i samband med ABG Sundal Colliers investerardag.

Neola befinner sig för närvarande i en regulatorisk process, för produkten med samma namn som bolaget, i både USA och för CE-märkning i Europa.

Bolagets vd förväntar sig ett godkännande i slutet på 2023 eller i början av 2024 med en efterföljande lansering under 2024.

Marknaden för Neola, väntas inklusive förbrukningsmaterial uppgå till 586 miljoner euro årligen avseende marknaderna i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA.

Utvecklingen går för närvarande mot en ökning av antalet för tidigt födda barn. I ungefär en av tio förlossningar föds barnet för tidigt, vilket motsvarar cirka 15 miljoner födslar.

Andningsproblem är en av de vanliga komplikationerna inom neonatalvården då lungorna på för tidigt födda barn inte är fullt utvecklade.

Under frågestunden får vd Hanna Sjöström frågan om hur hon ser på konkurrens från medicinteknikbolaget Getinges respiratorer.

I svaret uppger Hanna Sjöström att bolaget utvecklar något helt nytt.

"Det här är den typen av teknologi som vore perfekt att integrera i nästa generations respiratorer", sade Hanna Sjöström.Direkt-SE